Blacking ud mens du kører

Udsvækning indebærer en pludselig reduktion af blodgennemstrømningen til hjernen, der resulterer i et midlertidigt tab af bevidsthed. Pludselige sorte outs kan til tider forekomme under træning med høj energi, såsom løb. Der er flere grunde til, at en løber måske kan svigte ud. Heldigvis kan du reducere risikoen for at svømme ud, så du kan nyde dit løb.

Kørsel, når temperaturen udenfor er for varm, kan medføre, at du sorte ud. Direkte udsættelse for solens stråler, når du arbejder op med en sved, kan få kroppen til at blive overophedet. Ikke at drikke nok vand før dit løb kan også gøre dig sort ud, hvis din krop bliver for dehydreret. I nogle tilfælde sorte ud under løb kan det indikere tilstedeværelsen af ​​en mere alvorlig underliggende sygdomstilstand. Visse hjerteabnormiteter, herunder smalle hjerteventiler, tykke hjerte muskler og unormale hjertefrekvenser kan begrænse din blodgennemstrømning, hvilket får dig til at svigte ud.

Mens MedlinePlus.com siger, at sorte outs ikke er typiske farlige, kan det svigte, mens de løber, potentielt føre til skader. Svømning ud pludselig, mens du kører med høje hastigheder, kan få dig til at tabe din balance og falde til jorden. Afhængigt af dine omgivelser og din løbehastighed kan du efterfølgende slå hovedet, vride din ankel eller skrabe dine knæ og albuer.

Sommetider er der forudgående advarsler som svimmelhed, kvalme, svedige håndflader og tunnelsyn. Vær altid opmærksom på, hvordan din krop føles mens du er ude på flugt. Dette er især vigtigt, hvis du har slået ud, mens du kører i fortiden, eller hvis din læge allerede har diagnosticeret dig med et hjerteabnormalitet. Hvis du kører og begynder at føle, som om du måske sviker ud, skal du stoppe med at køre straks og sætte dig ned. Dette vil medvirke til at reducere risikoen for at blive alvorligt skadet fra pludselig at falde til jorden.

Mens der ikke er nogen surefire måde at forhindre blackouts, kan du reducere din risiko for experiencomg en pludselig blackout under kørsel. At køre indendørs i klimaanlægget i stedet for udenfor i solen, kan forhindre, at din krop bliver overophedet. I de varme sommermåneder kan du prøve at køre på et indendørs spor på et lokalt fitnesscenter. Hvis du skal køre udenfor om sommeren, skal du prøve at køre tidligt om morgenen eller sent om aftenen, når temperaturen er lidt køligere. Vælg om muligt et skyggefuldt område, hvor du ikke direkte udsættes for solens stråler. At drikke rigeligt vand før og efter dit løb kan hjælpe med at forhindre dehydrering.

Årsager

effekter

Advarselsskilte

Forholdsregler