Blåbær til vægttab

Blåbær er en glimrende tilføjelse til dit vægttabsprogram, og de er bredt tilgængelige. Blåbær vokser i skovklædte og bjergmiljøer, selv om du måske støder på en “pluk din egen” blåbærfarm næsten hvor som helst. Du kan finde kommercielt dyrket friske blåbær i købmanden næsten hele året rundt, selv om de er mest rigelige – og mindst dyre – fra maj til oktober. Du kan også købe frosne blåbær året rundt.

Næringsstoffer og kalorier

Blåbær er et ernæringsmæssigt kraftværk med et lille kalorieindhold. For eksempel indeholder blåbær C-vitamin, kalium og kraftige antioxidanter, som er forbindelser, der neutraliserer frie radikaler. Blåbær indeholder også fiber, som hjælper dit fordøjelsessystem. De indeholder ikke fedt, kolesterol eller natrium. Endelig har en halv kop blåbær kun 40 kalorier. Denne kraftige kombination gør frugterne til en sund og nærende mulighed for ethvert vægttabsprogram.

Fordøjelsesfordele

Blåbær har uopløselig fiber, som hjælper fordøjelsesprocessen ved at flytte mad gennem tarmene. En hurtigere elimineringsproces hjælper dig med at undgå forstoppelse. Din vægttab program vil også drage fordel af regelmæssig affald eliminering. Desuden indeholder blåbær tanniner, som fungerer som en naturlig astringent i fordøjelsessystemet. Tanninerne reducerer fordøjelseskanalen betændelse, hvilket igen reducerer muligheden for diarré.

Snacking Strategies

Hvis sund snacking er en del af dit vægttab program, overveje en blåbær og banan smoothie. Andre sunde snack muligheder omfatter en brødrister vaffel toppet med friske blåbær og yoghurt, eller en blåbær, yoghurt og granola parfait. Eller nyd en håndfuld af de små blå frugter alene. Ifølge centrene for sygdomsbekæmpelse og forebyggelse er frugt, herunder blåbær, en lav-energi-tæt mad, hvilket betyder at du kan forbruge større mængder med færre kalorier.

Blueberry Selection

For at nyde friske blåbær, køb bær, der er appetitvækkende til øjet. Blåbær bør have en lys og jævn farve, og frugterne skal bevæge sig frit, du ryster beholderen. Hvis bærene virker bløde og klare, kan fugt og potentiel skimmel være til stede. For frosne bær skal du ryste den frosne fødepose, og hvis bærene ikke flytter let rundt, kan de have optøet og refrozen.

Pesticid overvejelser

Når du vælger blåbær til dit vægttabsprogram, skal du huske på, at mange amerikanskbrugte blåbær kan have pesticidrester, der kunne påvirke funktionerne i lever, cellulære og nervesystemer. Faktisk er blåbær blandt de 12 fødevarer, der mest sandsynligt vil indeholde rester, ifølge miljøgruppen. For at undgå denne pesticidforurening skal du kigge efter økologisk dyrket blåbær i din købmands producentsektion.