Årsager til for lavt LDL-kolesterol

Kolesterol er en klasse af lipid / fedt. For meget kolesterol i blodet, især lavdensitetslipoprotein eller “” dårligt “kolesterol, bidrager til plakdannelse, der klumper arterierne, en risikofaktor for hjertesygdomme. På den anden side er forhøjede niveauer af højdensitetslipoprotein eller “godt” kolesterol beskyttet mod hjertesygdomme. HDL rejser gennem blodbanen, samler kolesterol og bærer det tilbage til leveren for nedbrydning og bortskaffelse. Årsager til lave niveauer af HDL-kolesterol Omfatter genetik, manglende motion og kostfaktorer.

Betydning

Lipidforstyrrelser er meget betydningsfulde, uafhængige risikofaktorer for udvikling af koronar hjertesygdom. Forebyggelsesundersøgelser som koronar primær forebyggelsesforsøg og Helsinki Heart Study har vist, at sænkning af LDL og hævelse af HDL-kolesterolniveauer reducerer risikoen for hjertesygdomme betydeligt. Ifølge retningslinjerne for National Cholesterol Education Program anses HDL-kolesterolniveauer på mindre end 35 mg / dl for lavt. Forholdet mellem total kolesterol og HDL-kolesterol er lige så vigtigt for at bestemme risikoen for hjertesygdomme og bør være mindre end 5. Andre institutioner anbefaler højere HDL-niveauer for kardiovaskulære fordele.

Genetik

Den genetiske kontrol af HDL niveau er kompleks, men eksisterer. En genetisk disposition mod lav HDL-kolesterol er en risikofaktor for kardiovaskulær sygdom, der ikke kan kontrolleres. Således er livsstilsændring vigtigere for dem, der er udsat for lave HDL-kolesterolniveauer. Ifølge en artikel udgivet af Nuværende udtalelse i Cardiology, har så mange som 20 procent af mennesker med lavt HDL-cholesterol en sjælden genmutation, der forstyrrer HDL-syntese. Mutationer af almindelige varianter af ABCA1-genet kan bidrage til lave HDL-niveauer i den generelle befolkning.

Ikke nok motion

Øvelse forbedrer signifikant kolesterolniveauet og er især gavnligt for at hæve HDL-kolesterol. En nylig undersøgelse offentliggjort af Research Quarterly for Exercise and Sport undersøgte virkningerne af regelmæssig motion på kolesterolniveauer (bidrager til hjertesygdomme) på 20 stillesiddende mænd over 20 på hinanden følgende år. Alderen varierede fra 30 til 51 år. De, der deltog i et formelt træningsprogram i 45 minutter dagligt i 3 1/2 dage om ugen, havde en forbedring af alle blodlipidniveauer, herunder en stigning i HDL-kolesterolniveauer og et lavere forhold af total Til HDL-kolesterol. Moderat fysisk aktivitet (så lidt som 30 minutter, tre dage om ugen med aerob aktivitet) er nok til at øge HDL niveauerne betydeligt.

For lidt diæt Omega-3 fedtsyrer

Der er to typer af omega-3 fedtsyrer (en essentiel fedtsyre), docosahexansyre og eicosapentaensyre. Nødder – især valnødder – og canola, hørfrø, sojabønner, valnød og hvedekimolier er alle rige kilder til DHA. EPA findes i fede, kolde vandfisk som laks, makrel, sardiner, hellefisk, ørred og tun. Ikke at spise nok omega-3 fedtsyre-rige fødevarer er en medvirkende faktor i lave HDL-kolesterolniveauer.

Forbruger ikke de rigtige plantefødevarer

Visse frugter kan øge HDL-cholesterol. Frugter med mørke røde eller lilla skind er højt i en polyphenolforbindelse kaldet resveratrol. Kirsebær, druer, æbler og bær er særlig høje i resveratrol, ifølge en gennemgang i november-december 2009-udgaven af ​​”Oxidativ medicin og cellulær levetid.” Som det fremgår af undersøgelsen, vises resveratrol-fødevarer for at øge HDL-niveauerne betydeligt.