Allergi med rapsolie

Canolaolie er et sundt alternativ til at bruge vegetabilsk olie på grund af dens lave indflydelse på kolesterol, men hvis du er allergisk overfor det, oplever du uønskede symptomer. En allergi overfor rapsolie anses for at være usædvanlig, men kan forårsage mindre til alvorlige symptomer. Hvis du bemærker, at hver gang du bruger fødevarer fremstillet med rapsolie, udvikler du en bivirkning, du skal tale med din læge.

årsag

En fødevareallergi skyldes en fejl i immunsystemet, ifølge MayoClinic.com. Dit immunsystem genkender ikke proteinerne i canolaolien som et sikkert stof og danner et angreb mod dem. Immunsystemet skaber immunglobulin E antistoffer, eller IgE, der kæmper mod proteinerne. IgE antistoffer udløser mastceller for at skabe histamin, et naturligt kemikalie i kroppen, som beskytter det mod infektion. Under en canolaolieallergi er histaminniveauerne meget høje, hvilket forårsager betændelse og hævelse, hvilket fører til almindelige symptomer.

Symptomer

Symptomer kan udvikles inden for et par minutter eller kan tage op til et par timer, før de vises, ifølge Medline Plus. Symptomer kan omfatte fordøjelsesbesvær, astma, åndedrætsproblemer og hudreaktioner. Fordøjelsessymptomer er kramper, mavesmerter, gas, opkastning, diarré, oppustethed og kvalme. Du kan udvikle astmasymptomer, som f.eks. Vejret, tæthed i brystet, vejrtrækningsbesvær og åndenød. Betændelse i åndedrætssymptomet kan forårsage næsetilslutning, nysen, en løbende næse og vandige øjne. Disse symptomer kan forårsage sinus hovedpine, post-nasal dryp og ansigts ømhed. Din hud kan blive betændt og irriteret, forårsager elveblødninger, eksem og kløe.

Behandling

At identificere og undgå forbruget af rapsolie er den mest effektive behandling, ifølge MayoClinic.com. Læs etiketterne på alle produkter tæt, før de indtager dem og afslør din allergi over for serveren, når du spiser ud. Nogle medicin, såsom antihistaminer, decongestants og hydrocortison kan hjælpe mindre allergiske symptomer. Din læge kan få dig til at se en allergiker til yderligere test for at bekræfte en ægte allergi.

Advarsel

Som med enhver fødevareallergi kan du opleve anafylaktisk shock, en pludselig og ekstrem allergisk reaktion. Under anafylaksi går din krop i en tilstand af chok på grund af for store mængder histamin i hele kroppen. Det amerikanske Academy of Allergy, Astma og Immunology udtaler, at almindelige anafylaksymptomer omfatter elveblest, lavpuls, bevidsthedstab, problemer med at sluge, næsestop, brystsmerter, angst, kvalme og opkastning. Anafylaksi kan føre til døden, hvis den ikke behandles ordentligt.