37 uger gravid med svangerskabsdiabetes

Ved uge 37 af graviditeten har en kvinde sandsynligvis været i behandling af sin svangerskabsdiabetes i cirka ni uger. Blodprøver for tilstanden udføres i begyndelsen af ​​tredje trimester, omkring 28 uger. Selv om svangerskabsdiabetes overfører kvinder i en højere graviditetsrisikokategori, kan tilstanden håndteres med omhyggelig årvågenhed. Den amerikanske kongres af obstetrikere og gynækologer siger, at mellem to og 10 procent af kvinderne diagnosticeres med svangerskabsdiabetes årligt.

Gestational Diabetes Defined

ACOG definerer svangerskabsdiabetes som overskydende niveauer af glukose i blodet. Overskydende glukose opstår, når kroppen ikke producerer tilstrækkeligt insulin til at omdanne glukose til energi. Tilstanden kommer og går med graviditet. Kvinder, der udvikler svangerskabsdiabetes med en graviditet, er mere tilbøjelige til at udvikle det i efterfølgende graviditeter. ACOG siger, at op til halvdelen af ​​dem vil udvikle type 2-diabetes senere i livet.

Behandling

Kost, motion og lejlighedsvis medicin er nøglen til svangerskabsdiabetes kontrol. Patienterne skal undgå raffinerede kulhydrater, sukker og koffein og opretholde et regime for svømning, gå eller prænatal yoga. Insulinskud er nogle gange nødvendige.

Potentielle komplikationer

Hvis svangerskabsdiabetes ikke kontrolleres, kan der opstå alvorlige komplikationer. De omfatter for tidlig fødsel, præeklampsi, eller unormalt højt moderblodtryk, åndedrætsbesværssyndrom eller problemer med babyens vejrtrækning ved fødslen, fødselsskader og makrosomi eller en ekstremt stor baby. Ifølge jordemoder i dag kan barnet gå ind i diabetisk chok og dø under fødslen i tilfælde af ukorrekt sygdomsbehandling.

37 uger

Ved 37 uger kontrolleres kvinder med svangerskabsdiabetes hver uge. På grund af risikoen for præeklampsi og makrosomi har disse kvinder en lidt større chance for at levere deres babyer via kejsersnit. Læger vil overvåge babyens størrelse, moderens glukoseniveau og blodtryk tæt for at afgøre, om en cesarean er nødvendig. Graviditeter er mellem 37 og 42 uger, så babyer vil sandsynligvis blive født uden komplikation på dette tidspunkt.

Advarsel

Alle gravide kvinder skal overvåge fosterskuddetællinger for deres læger eller jordemoder i uge 37 af graviditeten. Kvinder med svangerskabsdiabetes er ingen undtagelse. Hvis antallet af fosterbevægelser i en to-timers periode falder under 10, skal de straks kontakte deres læge eller jordemoder. Dette er en indikation af alvorlig føtale lidelse.